Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На «Різдво у Луцьку» навіть зимова погода подобрішала! (Фоторепортаж)

Христос Народився!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

На «Різдво у Луцьку» навіть зимова погода подобрішала! (Фоторепортаж)

У суботу, 12 січня, в обласному центрі розпочався етнофестиваль

На Театральному майдані Луцька лунають народні піснеспіви та веселий сміх – сьогодні тут колядують! Різдвяні свята об'єднали колективи учасників різного віку – від найменшого і до поважного. Мета у всіх єдина – славити Бога, бажати миру, здоров'я, благополуччя та достатку.

На сцені - народний аматорський колектив «Терниця» з села Веснянка Ківерцівського району.

У дівчаток з «Волиняночки» чудовий настрій.

 На фестиваль зібралися луцькі колективи та представники різних куточків Волині. Приємно, що на свято завітав гурт із далекого Мелітополя - міста-партнера Луцька. Шкода, що відсутні зарубіжні гості – на заваді стали складні погодні умови. А сьогодні небо наче саме заслухалося колядок – коли розпочиналися виступи, термометр в центрі показував 2 градуси морозу, а за дві години було вже +1!

Народна забава «Кізлик».

Ось так гралася малеча, коли не було смартфонів.

Загалом, за два дні на сцені свої співочі таланти представить близько двох десятків колективів. Програма свята передбачає не лише виконання колядок і щедрівок, але й різноманітні майстер-класи, розваги та частування.

Хвилини перед виступом.

Фото на згадку про фестиваль.

Виступ кожного гурту нагадував маленьку виставу. Святкову атмосферу створювали не лише чудові голоси виконавців але й народні костюми, оздоби, незмінні атрибути колядників: зірка, дзвіночки, маски.     

 Свято триватиме 2 дні і на його гостей чекає насичена і яскрава програма.

Цікаво було спостерігати за виступом маленьких артистів із зразкового ансамблю танцю «Волиняночка», які презентували етно-забаву «Кізлик». Під час неї глядачі самі стали учасниками дійства – водили хороводи, підспівували і танцювали разом із колядниками.   

Колядують і менші, і старші.

Голоси, як срібні дзвіночки!

Траплялося, що колективи виконували однакові твори, але щоразу вони звучали інакше – впливали майстерність виконавців та їх індивідуальний стиль, акторська гра та жива музика. Глядачі, яких, на жаль, могло б бути трохи більше, дякували виконавцям оплесками, а часом і самі тихенько підтягували за ними. А коли зі сцени зазвучала колядка «Рай розвився», зізнаюся, що і сам не втримався та почав підспівувати, адже дуже її люблю.

Кізонька витанцьовує.

Солодкий подарунок і диплом від організаторів свята.

Свято триватиме 2 дні і на його гостей чекає насичена і яскрава програма. Сьогодні, 12 січня, з 18 години розпочнеться «Зіркова коляда» за участі таких відомих колективів, як «Акорд», «Чачка», «Flyzzza» та інших.

Різдвяну атмосферу створювали не лише колядки, але й зовнішній вигляд артистів. 

Дітки бажають здоров'я усім гостям фестивалю.

А у неділю, 13 січня, окрім продовження сценічних виступів, на гостей чекає різдвяна програма «Колядує вся країна» за участі столичного гурту «Хорея Козацька» та громадська акція «Спільна коляда».

Фольклорний ансамбль «Дивоцвіт», Луцький ліцей №3.

Миру Україні і вдалого року!

Усіх, хто пропустив свято сьогодні – запрошуємо на Театральний майдан завтра. У вас ще є нагода поколядувати та повеселитися!  

Telegram Channel