Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Заступник головного банкіра Росії хоче змінювати… народні казки!

А яка щука допомогла чиновнику заробити такі гроші?

bookmix.ru.

Заступник головного банкіра Росії хоче змінювати… народні казки!

Посадовець відзначив, що вони погано впливають на дітей

Перший заступник голови Центрального банку Росії Сергій Швецов засудив російські казки про золоту рибку і щуку, яка виконувала бажання за формування у населення віри в легку наживу і створення перешкод для підвищення фінансової культури громадян. Про це він заявив під час засідання комітету Держдуми з фінансового ринку, інформує портал bookmix.ru.

 «Ми повинні відмовитися від цього бекграунду – навчати дітей халяви. Це дуже важливо», - сказав С. Швецов.

«Навіть в умовах певної фінансової грамотності люди все одно будуть робити неправильні речі. Ми дітям розповідаємо про золоту рибку, про щуку. Ось дивіться: старший брат працює – він дурень, середній брат працює – дурень, молодший сидить на печі, далі він ловить щуку – у нього все добре. Це з дитинства переходить з віком в площину відносин з фінансовим ринком. Тому треба казки міняти, розумієте. Ми повинні відмовитися від цього бекграунду – навчати дітей халяви. Це дуже важливо», - сказав С. Швецов.

Він закликав міняти сюжет казок і заявив, що необхідно формувати фінансову культуру громадян. «Тому потрібно формувати культуру фінансової грамотності», - додав перший заступник голови Банку Росії.

Чим відомий Сергій Швецов:

Сергій Швецов працює в Центробанку з 2001 року. У 2011-му він став першим заступником керівника. Журналісти називають його найбагатшим працівником Банку Росії. У 2017 році він заробив більше своїх колег: наростив прибуток майже в три рази, збільшивши його з 30,6 мільйонів рублів до 88,6.

Telegram Channel