Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Єднаймося», українці! Луцькі артисти закликали зі сцени до спільності в молитві, праці й творчості (ФОТО, ВІДЕО)

«Слава Україні! Луцькому районному будинку культури — бути!»

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

«Єднаймося», українці! Луцькі артисти закликали зі сцени до спільності в молитві, праці й творчості (ФОТО, ВІДЕО)

У волинському обласному академічному театрі ляльок відбувся творчий звіт художніх колективів та окремих виконавців Луцького районного будинку культури, присвячений 100-літтю Соборності України

 

Розпочали артисти святковий захід виступом народного камерного хору працівників культури району (керівник — Володимир Єфіменко). Композиція «Плач чайки», пісня на слова Лесі Українки «Як дитиною бувало» та молитва «Богородице Діво, радуйся» сколихнули душі слухачів, нагадали при віковічне прагнення українців до свободи духу.

 
 
 

Це підкреслила і стрілецька пісня «Ой там, за лісочком» у виконанні чарівних голосів вокального дуету «Оксамит», вихованців заслуженої артистки України Алли Опейди.

 
 

Театралізована композиція «Крути», поставлена юними акторами народної театр-студії ГаРмИдЕр», перегукувалася з подіями на Сході України. У захисті своєї Батьківщини прагнення наші однакові і через сотні років.

 
 

Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів дитячої творчості зразковий ансамбль сучасного танцю «Антарес» завіював легкими вальсами, занурював у зимові забавлянки, а у поєднанні з потужним співом Алли Опейди в композиції «Україна — дивосвіт» запевнив, що наша земля найчарівніша у світі.

 
 
 

«Я Господа молю» - у супроводі бандури ніжно лилася музична молитва у виконанні народного вокально-інструментального тріо «Лелія» (керівник — Ольга Чуріна). 

 

Народний вокальний квартет «Нота Нео» запально щедрували та виглядали козака. А Софія Приходько, учасниця «Зернятка», лауреатка конкурсів та фестивалів, під оплески залу заспівала про справжню україночку.

 

Хореографічна композиція «Новий день» у виконанні ансамблю сучасного танцю «Антарес» вселила надію, що все темне і зле таки зникне, як ніч, з нашої землі, і у світлі сонця зійде новий день.

Зворушив потужним співом у композиції «Плакала калина» заслужений працівник культури України В'ячеслав Судима.

 
 

Вокальний дует «Душа Волині» у складі Алли Опейди та В'ячеслава Судими виконав пісню, яка протягом року стала справжнім хітом у волинян - «Душа моєї рідної Волині» на слова Ніни Омріяної-Бай. Лауреатка пісенних фестивалів Галина Конах розповідає про Україну сильно й по-сучасному на увесь світ. Приємно, що у нашому районному будинку культури трудяться такі артисти.

 
 
 

Століттю єднання українських земель звучала присвята «Єднаймося» у виконанання вокального дуету «Душа Волині». Хореографічна композиція «Новий день» у виконанні ансамблю сучасного танцю «Антарес» вселила надію, що все темне і зле таки зникне, як ніч, з нашої землі, і у світлі сонця зійде новий день. Дехто із глядачів у залі не стримував сліз, коли над головами через усю залу внесли синьо-жовте знамено — символ нашої об'днаної держави нашої волі і єдності.

 
 
 

Гості заходу голова Луцької районої ради Валентин Приходько та голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев подякували артистам за можливості пісенного єднання, усі разом - і глядачі й артисти звернулися у молитві: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Концерт підготували Руслана Порицька та народна театр-студія «ГаРмИдЕр», Степан Цика, Алла Доманська, заслужена артистка України Алла Опейда.

 
 
 

Є сподівання, що доля працьовитого колективу районного будинку культури не зважаючи на усі перипетії децентралізації, буде вирішена позитивно. В залі дружно скандували за артистами: «Слава Україні! Луцькому районному будинку культури — бути!»

 
 
 
Telegram Channel