Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Локачах лунатиме «Галицька мелодія з вершин і низин»

У Локачах звучатимуть твори Станіслава Людкевича.

facebook.com/Локачинська-дитяча-музична-школа

У Локачах лунатиме «Галицька мелодія з вершин і низин»

Концерт-лекція присвячена 140-річчю від дня народження українського композитора Станіслава Людкевича

Концерт-лекція «Галицька мелодія з вершин і низин» відбудеться завтра, 24 січня у Локачах. Музичне дійство присвячене 140-річчю від дня народження українського композитора, музикознавця, фольклориста, педагога Станіслава Людкевича.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук Локачинська дитяча музична школа.

Захід розпочнеться 24 січня о 16 годині в актовій залі навчального закладу.

 

Довідка «Волині»:

Станісла́в Людкевич (1879 – 1979) — український композитор, музикознавець, фольклорист, професор, завідувач кафедри теорії та композиції Львівської консерваторії, старший науковий співробітник Львівської філії Інституту фольклору академії наук України. Виступав за збереження національних традицій, шанобливе ставлення до видатних діячів українського народу.

До найграндіозніших творів композитора належить кантата-симфонія «Кавказ», написана на вірші однойменної поеми Шевченка, за яку він отримав у 1964 році Шевченківську премію. Похований на Личаківському цвинтарі у Львові.

На його честь названо вулиці у багатьох містах України. У Львові створено меморіальний музей композитора. Засновано музичну премію імені Станіслава Людкевича. У 2017 році музичною агенцією «Collegium Musicum» започатковано фестиваль «Людкевич Фест», присвячений постаті композитора та його епосі. Перший фестиваль відбувся у Львові 8-17 вересня 2017 року. На фестивалі вперше пролунав цикл «Збірника літургійних пісень», написаного 1922 року, а також чи не всі сольні фортепіанні твори композитора.

Telegram Channel