Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Подбали про захист від грипу менше півтора тисячі волинян

Збільшилась кількість захворювань серед дітей, 61% – школярі.

Фото ілюстративне

Подбали про захист від грипу менше півтора тисячі волинян

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями перехворіло  понад 78 тис. жителів області , що дещо більше минулорічного рівня, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр

Однак фахівці вважають, що справжня небезпека грипу ще попереду. За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить 5951 особа проти 4941 минулого тижня. Захворюваність нижча епідемічного порогу на 10%.

Збільшилась кількість захворювань серед дітей, 61% – школярі. Кількість госпіталізованих з ускладненим перебігом хвороби зросла на 17%  в порівнянні з минулим тижнем і становить 165 осіб, із них 54 % — діти.

Збільшилась кількість захворювань серед дітей, 61% – школярі.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2). Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

Виконання запланованих обсягів імунопрофілактики грипу становить лише 34%, прищеплено 1414 осіб, в т. ч. 227 дітей до 17років.

Telegram Channel