Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Волинському краєзнавчому музеї пройде виставка «Голокост на Волині. Цього не можна забувати…»

Захід присвячений до Дня пам’яті жертв Голокосту.

cikavo.net

У Волинському краєзнавчому музеї пройде виставка «Голокост на Волині. Цього не можна забувати…»

Захід присвячений до Дня пам’яті жертв Голокосту і 77-ої річниці розстрілу єврейського населення Волині

На виставці експонуватимуться копії документів з Державного архіву Волинської області про діяльність окупаційної нацистської влади, накази, розпорядження, оголошення стосовно поведінки євреїв, інформує Луцька міська рада. Особливу увагу привертають фото з архіву музею Яд Вашем (Ізраїль), надані Волинською релігійною громадою прогресивного іудаїзму. На фото зображені лучани, котрі загинули під час нацистської окупації в Луцьку (42 світлини). На Волині загинуло 110 тис. євреїв (25658 у Луцьку).

З фондів Волинського краєзнавчого музею представлено сувій Тори XVII ст., (безцінний експонат передала до музею Кондратюк Тетяна Вадимівна в 1980 р.).

З фондів Волинського краєзнавчого музею представлено сувій Тори XVII ст., (безцінний експонат передала до музею Кондратюк Тетяна Вадимівна в 1980 р.), фото єврейської синагоги в Луцьку, 1930-ті рр., фото зруйнованого гетто Луцька, 1942 р., меморіальні книги пам’яті: Маневичі, Городок, Лешнівка, Камінь-Каширський, Рожище, Горохів, Ковель, Володимир-Волинський, Олика. Книги видані в Ізраїлі у післявоєнний період та передані до музею колишніми волинянами.

У заході беруть участь: Сергій Швардовський – виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму, вокальний ансамбль ветеранів «Яхад».

Telegram Channel