Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

СВІДКА ЗАГИБЕЛІ ЧОРНОВОЛА ВІДКОПАЛИ З МОГИЛИ

Коли у селі Кам’януха, що у Маневицькому районі, п’ять років тому раптово помер механізатор місцевого колгоспу 42-річний Іван Шолом, то земляки дивувались: чоловік ніколи не скаржився на здоров’я, не цурався ніякої роботи і ось така біда...

Олексій ВЕРЕМЧУК

Коли у селі Кам’януха, що у Маневицькому районі, п’ять років тому раптово помер механізатор місцевого колгоспу 42-річний Іван Шолом, то земляки дивувались: чоловік ніколи не скаржився на здоров’я, не цурався ніякої роботи і ось така біда.

За висновками судмедекспертизи, їх односельчанин пішов передчасно з життя через інфаркт міокарда В останні роки він був якимсь пригніченим, уникав розмов з товаришами.
У 1998 році Іван Шолом їздив на заробітки у Дніпропетровську область. А весною наступного року він звідти супроводжував зароблене ним і його колегами зерно, яке везли додому. Неподалік від Києва їх КамАЗ потрапив у сумнозвісну автоаварію, в якій загинув відомий політик, народний депутат України В’ячеслав Чорновіл. Тоді цю трагедію правоохоронці віднесли до звичайнісінької дорожньо-транспортної пригоди. Однак друзі лідера Народного руху, окремі депутати, партії правого спрямування вважають, що це було замовне вбивство. Отож, за їх ініціативи зараз, після помаранчевої революції, проводиться додаткове розслідування.
У його рамках днями у Кам’янусі побували київські експерти. Вони мають встановити: місцевий свідок аварії Іван Шолом помер своєю смертю, а чи його, можливо, хто отруїв, щоб не розповів усієї таємниці (якщо така була) небажаним особам. (До речі, механізатор після аварії не прожив і року). Щоб про це дізнатись, довелось демонтувати пам’ятник, розкопати могилу і підняти труну з покійником, з тіла якого взяли експерти відповідні проби. Після цієї неприємної процедури родичі і земляки вдруге за християнським звичаєм похоронили бідолашного чоловіка.
Telegram Channel