Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Народна художниця створила друзям літо в Тетянин день

Дві Тетяни обмінялися подарунками.

Лариса ЗАНЮК

Народна художниця створила друзям літо в Тетянин день

Тетянин день на календарі. За вікном – суворі січневі завії, а в затишній кімнатці у центрі міста, де розмістилася арт–галерея «Луцьк» – світло й затишно. І тепло від літніх натюрмортів та пейзажів народної художниці України Тетяни Галькун, професорки кафедри образотворчого мистецтва Лесиного вишу. На свої іменини вона презентувала лучанам та гостям міста живописну серію «Моя Волинь»

Мисткиня належить до тих, котрі не йдуть за модними течіями. Усе, що пише, належить природі, яку створив Господь, і в ній черпає сюжети. Цим примножує традиції національного живопису.

Серед натюрмортів і пейзажів - автопортрет.
Серед натюрмортів і пейзажів - автопортрет.

Тетяна Гнатів подарувала тезці солом'яного ангелика, а навзаєм отримала осінні айстри на полотні, які змалювала художниця у своєму обійсті на Локачинщині.

«Мистецтво цікаве тим, що воно суб'єктивне, вважає пані Тетяна, і кожен бачить красу по–своєму».

Друзі мисткині Тетяни Галькун.
Друзі мисткині Тетяни Галькун.
 

На виставці побували друзі та шанувальники творчості народної художниці. Завітала й іменинниця, начальник департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів. Вона подарувала тезці солом'яного ангелика, а навзаєм отримала осінні айстри на полотні, які змалювала художниця у своєму обійсті на Локачинщині.

Під чарівні звуки флейти присутні надихалися літом з картин, щоб через снігову завію понести в душі Тетянині квіти.

 

 

 

 

 
 

 

 

Telegram Channel