Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Нетішині на Хмельниччині знову масове отруєння в дитсадку

До лікарів звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу.

Фото: УП.

Волинь-нова

У Нетішині на Хмельниччині знову масове отруєння в дитсадку

У ДНЗ «Теремок» м. Нетішин Хмельницької області зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції

Як повідомляє ГУ Держспоживслужби в Хмельницькій області, станом на 25 січня до лікарів звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 «Теремок» м. Нетішин. Попередній діагноз – «харчова токсикоінфекція», пише УП.

Попередній діагноз – «харчова токсикоінфекція».

«До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють позапланову перевірку дошкільного навчального закладу, з’ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання. За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи. Обставини виникнення спалаху з’ясовуються.

Нагадаємо, що у жовтні 2018 року в Нетішині Хмельницької області внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі № 6 «Райдуга» захворіли 56 осіб, з них 44 – діти. Тоді підозрювали сальмонельоз. 

Telegram Channel