Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Луцьку згадували Сергія Параджанова (фото)

Україна пам'ятає і цінує Сергія Параджанова.

Волинська обласна бібліотека для юнацтва

У Луцьку згадували Сергія Параджанова (фото)

Минає 95 річниця від дня народження всесвітньо відомого режисера

Працівники відділу культури та мистецтв Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинська та Лариса Тананайко для слухачів Інституту післядипломної освіти, вчителів музичного мистецтва та художньої культури, провели засідання мистецької вітальні "Злет, трагедія, вічність" до 95-річчя від дня народження Сергія Параджанова, українського та вірменського кінорежисера.

Про себе сам митець казав: «Я – вірменин, який народився у Тбілісі й сидів у російській в’язниці за український націоналізм».

Про себе сам митець казав: «Я – вірменин, який народився у Тбілісі й сидів у російській в’язниці за український націоналізм». Саме за фільми, які не вписувалися в стандарти радянської влади, Сергій Параджанов був тричі заарештований.

Параджанову надсилали свої вітання Фелліні, Антоніоні, Куросава, а польський режисер Анджей Вайда став перед Параджановим на коліна й поцілував руку, дякуючи йому.

Його фільми – «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Перший хлопець» і багато інших стали класикою. Міжнародне визнання прийшло до Сергія Параджанова після екранізації в 1964 році повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Фільм отримав 39 міжнародних нагород, 28 призів на кінофестивалях (із них – 24 гран-прі) у двадцять одній країні. Параджанову надсилали свої вітання Фелліні, Антоніоні, Куросава, а польський режисер Анджей Вайда став перед Параджановим на коліна й поцілував руку, дякуючи йому.

Telegram Channel