Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Пам'ятай про Крути» - заклик, який повинен пройти через століття... (Фото)

У патріотизму немає віку!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

«Пам'ятай про Крути» - заклик, який повинен пройти через століття... (Фото)

Сьогодні у Луцьку вшанували патріотів, які ціною власних молодих життів намагалися зупинити червону орду

Флеш-моб відбувся біля стели Герoїв Небеснoї Сoтні. До нього приєдналися десятки активістів Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді (ЦНПВ), учнів і студентів. Хоча присутніх могло би бути значно більше.

 Два десятки хлопців, міцно взявшись під руки крокували на місці під начитування вірша.

 Перед початком акції в.о. директора ЦНПВ Максим Каширець пояснив її мету: збереження та перенесення заклику «Памятай про Крути» від минулого до сьогодення. Також він наголосив на тому, що бій необхідно переосмислювати. Традиційним є його інтерпретація, як трагічного, натомість варто наголошувати на героїзмі молодих захисників столиці. Адже історична подія має своє відлуння і сьогодні, коли молодь знову захищає Україну.

 Розпочався флеш-моб. Два десятки хлопців, міцно взявшись під руки крокували на місці під начитування вірша. Але в якийсь момент текст перервався, як і кроки «бійців». Зупинилися всі, окрім одного... Так, за задумом організаторів акції, було оригінально продемонстровано єдність, самопожертву і героїзм захисників Крут.

Учасники флеш-мобу роздали присутнім стилізовані під старовину маленькі згортки паперу. В них — спогади учасників бою, очевидців і сучасників. Заклик той самий: пам'ятаймо про героїв!

Закінчилася акція розгортанням великого прапора України та спільним виконанням Гімну.

 
Telegram Channel