Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Луцьких гвардійців вакцинують від кору

Вакцинація – найкращий метод профілактики та захисту від хвороби

Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк

Луцьких гвардійців вакцинують від кору

Луцькі нацгвардійці долучилися до всеукраїнської кампанії щодо імунізації військових від кору. Вакцинують військовослужбовців військової частини 1141 у Луцькому центрі первинної медичної допомоги

Загалом імунізації підлягають 170 осіб. До кінця тижня планують вакцинувати понад півсотні гвардійців.

«Вакцинувати усіх військовослужбовців одразу можливості немає, тому на щеплення до поліклініки направляємо по 10-15 чоловік. Прищеплюються ті, хто не хворів на кір, не має дворазового щеплення та протипоказань для вакцинації», - розповів санітарний інструктор стрілецької роти сержант Іван Квач.

Серед вакцинованих – солдат військової частини 1141 Богдан Місюк. Гвардієць переконаний, вакцинація – найкращий метод профілактики та захисту від хвороби.

Вакцинувати усіх військовослужбовців одразу можливості немає, тому на щеплення до поліклініки направляємо по 10-15 чоловік.

«Ми часто контактуємо з населенням під час несення служби в установах державної влади, патрулях, конвоювання. І щоб вберегтися від негативних наслідків для здоров’я і убезпечити себе від зараження кором, вакцинуємося», - каже Богдан Місюк.

За інформацією ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», з початку року в області зареєстровано 513 випадків кору, що перевищує середньодержавний рівень. Однак за останній тиждень спостерігається тенденція до зменшення випадків хвороби. Проте щоденно фіксується понад 30 нових хворих кором.

Джерело: Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк
Telegram Channel