Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У луцькій школі №25 – «штаб» щеплень

Проведено щеплення 57 працівникам школи № 25.

Фото: Луцька міська рада.

Волинь-нова

У луцькій школі №25 – «штаб» щеплень

Освітяни вакцинуються від інфекційних захворювань

У зв’язку підвищеної захворюваності на кір та  відсутності щеплень від  дифтерії та правцю, до управління охорони здоров'я Луцької міської ради звернулися начальник  управління освіти Зіновія Лещенко та директор ЗОШ №25 Віктор Цейко з проханням, зробити  щеплення від цих інфекційних захворювань працівникам школи. У деяких працівників вже протермінований період щеплень, адже дорослим потрібно вакцинуватися від дифтерії кожні 10 років. Щепле ння від кору робиться в 1 рік, а в 6 років – ревакцинація. Дорослим   робиться у випадку небезпечної епідемічної ситуації, яка якраз є на даний момент у місті Луцьку, повідомили у Луцькій міській раді.

Такий пункт був розгорнутий 31 січня 2019 року.

Управління охорони здоров’я доручило директору Комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги №2"  ТрачТ.В. розгорнути тимчасовий кабінет щеплень у медичному пункті школи. Такий пункт був розгорнутий 31 січня 2019 року.

Перед тим, як зробити щеплення, працівникам школи лікар загальної практики/сімейної медицини Тур О.М. провела відповідні огляди: вимірювала температуру тіла , артеріальний тиск, перевірила стан горла та ін. У підсумку було проведено щеплення 57 працівникам, з них 27- від кору.

Крім цієї школи на минулому тижні проведено щеплення працівникам гімназій №4 та 14. Найближчим часом такі щеплення будуть зроблені працівникам гімназії №21.Плануються вакцинування працівників інших шкіл.

Telegram Channel