Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Рівному нагородили паралімпійців

30 спортсменів отримували призові місця на різноманітних змаганнях.

Радіо Трек.

У Рівному нагородили паралімпійців

Кращих з кращих відзначили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року  

Про це повідомляють на сайті Рівненскої ОДА, інформує портал Радіо Трек.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зазначив, що «Інваспорт» є одним із найкращих закладів для тренування паралімпійців в Україні: «Рівненський «Інваспорт» є одним із найкращих в Україні. Тут тренуються наші чемпіони-паралімпійці. Вихованці закладу є гордістю не лише Рівненщини, а й усієї України. Завдяки їхнім перемогам на міжнародних аренах піднімається український прапор. Результативність праці відзначає навіть Президент України. Він призначив п’ятьом спортсменам та двом тренерам області стипендії».

В свою чергу керівник «Інваспорту» Андрій Демчук відзначив, що минулий рік був надзвичайно вдалий для спортсменів: загалом 30 спортсменів з інвалідністю Рівненщини вибороли нагороди на чемпіонатах світу та Європи, кубках світу. З міжнародних змагань вони привезли понад 40 медалей різного ґатунку.

 Ще 15 провідних спортсменів та 8 тренерів в минулому році отримували щомісячні стипендії на рівні чотирьох прожиткових мінімумів.

Як наголосив Олексій Муляренко, обласна влада досить активно підтримує спортивну спільноту. Так, за кошти обласного бюджету були придбані тренажери для спортивної зали.

Окрім того, за рахунок коштів обласного бюджету виплачуються грошові винагороди та стипендії для чемпіонів та призерів Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, інших міжнародних змагань серед осіб з інвалідністю, а також для їх тренерів. Так, в минулому році ця сума майже сягнула 1 мільйона гривень. Ще 15 провідних спортсменів та 8 тренерів в минулому році отримували щомісячні стипендії на рівні чотирьох прожиткових мінімумів.

Під час заходу спортсменів та їх тренерів відзначили у 9 номінаціях. Кращих із кращих спортсменів обрали у паралімпійських та дефлімпійських видах спорту та тих, що не входять до програми таких ігор.

Крім того, визначили «Кращу молодь», «Паралімпійські надії», «Кращих тренерів спорту осіб з інвалідністю», «Кращих ветеранів-спортсменів», «Тренерів року Рівненської обласної ДЮСШ інвалідів», «Кращих керівників закладів (організацій) з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю», «Славу Паралімпійського та Дефлімпійського спорту».

Telegram Channel