Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Житомирщині, не витримавши злиднів і холоду, помер художник-переселенець із Луганська

Художник відійшов у кращий світ, лежачи під картиною із зображенням Христа, яку сам написав.

zh.oblast.online

На Житомирщині, не витримавши злиднів і холоду, помер художник-переселенець із Луганська

Останні тижні життя талановитого митця були сповнені принижень і поневірянь

На Житомирщині у Коростишеві тихо згасло життя талановитого художника-переселенця з Луганщини Віктора Журавльова. Про це стало відомо з коментаря, який розмістила до однієї з наших публікацій користувачка Фейсбук Раїса Журавльова, передає zh.oblast.online.

У грудні 2018 жінка першою забила на сполох, дізнавшись про сумну долю і поневіряння переселенців зі сходу, які волею долі опинились у Коростишеві. Завдяки суспільному резонансу, тоді вся Україна дізналася про те, в яких умовах опинилися внутрішні переселенці, які їхали «на велику землю» з надією, що вона їх обігріє та прихистить. Та якщо із прихистком ще якось вийшло, то з теплом, у буквальному сенсі, не склалося. В корпусі, де мешкав Віктор Журавльов з іще одним інвалідом, не підключили опалення, а згодом ще й від’єднали електроживлення, аби двоє стариків не мали змоги користуватися електрообігрівачем.

В корпусі, де мешкав Віктор Журавльов з іще одним інвалідом, не підключили опалення, а згодом ще й від’єднали електроживлення, аби двоє стариків не мали змоги користуватися електрообігрівачем.

Намагаючись хоч якось зігрітись, мешканці кімнати ховалися вдягнутими під ковдри. Віктора Журавльова тоді вклала у ліжко недуга, яка щодня посилювалась через холод.

Тоді, завдяки нашій публікації, їм все-таки відновили електроживлення

«Лише завдяки цій інформації ситі та вгодовані чиновники соц. служб Грищук Олена з м. Коростишева та Павлюк з м. Житомира на одинадцяту добу з’явились та,щей навіть з єлектриком і під’єднали електропостачання тільки до кімнати Журавльова повністю проігнорували іншу інваліда 2гр.(онкологія) кімната якої разом Журавльовим була від’єднана від єлектропостачання. Дякувати Богу на другий день з’явився телеканал 1+1 і все ж таки під’єднали і другу кімнату. Ситим та вгодованим чиновникам зовсім байдуже на інвалідів переселенців .Відсутня всіляка допомога отримати матеріальну разову допомогу інваліду 2гр.(онкологія)при пенсії 1452гр. НЕ МОЖЛИВО!!! Бо чиновники рай.держ.адміністації та соц.служби м. Коростишів вочевидь глухі і сліпі. І хоча поселення переселенців вважається під ковпаком гуманітарного забезпечення гуманітарну допомогу інваліди переселенці також не бачать», –написала Раїса Гусейнова у своєму коментарі 17 січня.

 Віктор Журавльов усе-таки помер. Відійшов у кращий світ, лежачи під картиною із зображенням Христа, яку сам колись написав.

Але іншим мешканцям цієї юдолі ще можна допомогти. Бо вони зараз так само, як їхній покійний земляк, потерпають від нелюдських умов життя і відвертих знущань чиновників.

«29 января 2019 года перестало биться сердце известного украинского художника из Луганска Журавлева Виктора Никифоровича. 80-летний переселенец умер от переохлождения организма и бездушия чиновников Житомирщины. Вы спросите кто следующий ? Сегодня отключили электричество в комнате где проживает семья инвалидов 1 и 3 группы Кравченко. Люди просят о помощи !!! Их т.095 362 81 40» – пише жінка у своєму новому коментарі.

Отже, зараз у заручниках холоду і байдужості місцевих чиновників опинилися вже інші люди. І хто знає, чи не спіткає їх теж нещаслива доля Віктора Журавльова.

Telegram Channel