Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Володимир Яворівський хоче написати роман про Мазепу

Володимир Яворівський не приховує, що Волинь йому нагадує Шевченківськоу премію за повість «Кортеліси».

Фото з вільних джерел

Володимир Яворівський хоче написати роман про Мазепу

Про це він повідомив на зустрічі в Луцьку зі своїми шанувальниками

 6 лютого у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, відповідаючи на запитання, що ж усе-таки дало натхнення обрати стежину публіциста, Володимир Олександрович із гумором відповів:

«Напевно ручка відомого письменника Миколи Бажана. Він приїхав на зустріч перед виборами у наше село, коли я був у сьомому класі. Проходила вона у сільському не дуже добре облаштованому клубі, зайшов до нашої хати, і, пишучи автографи односельцям, забув свою авторучку. Я перший чомусь її взяв і подумав, а чому б і мені не бути письменником». Володимир Яворівський поділився з присутніми радісними подіями у своєму житті. Зокрема, закінченням роману «Вечеря з Ісусом», над яким трудився три роки.

Роман «Марія з полином наприкінці століття» перекладений на 28 мов світу.

Серед присутніх були колеги по депутатській діяльності - народні депутати України попередніх скликань Андрій Бондарчук, Володимир Карпук. Володимир Олександрович так зацікавив присутніх, що більш як двогодинний діалог пройшов на одному подиху. Володимир Яворівський не приховував, що відвідини Волині – для нього особливі, бо пов’язані з отриманням у досить молодому віці Шевченківської премії за написання повісті «Кортеліси».

Письменник розповів про інші твори, написані з реального життя, зокрема роман «Марія з полином наприкінці століття», який перекладений на 28 мов світу. Насамкінець Володимир Яворівський поділився планами на майбутнє написати роман про гетьмана Івана Мазепу та відповів на запитання шанувальників.

 Ніна КОСТРУБА.

Telegram Channel