Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку вперше відбулася «Ніч поезії»

Дійство розпочалося з авторської поезії та прози молодих лучан і лучанок.

Yurafffaaaa

У Луцьку вперше відбулася «Ніч поезії»

Поетичну ніч з 9 на 10 лютого організували луцький осередок «Фундації регіональних ініціатив» та Молодіжний центр «YouthСфера»

Протягом ночі учасники заходу читали поезію та прозові твори, сидячі на імпровізованій сцені, – підвіконні з неймовірним виглядом на нічне місто, повідомляє Молодіжний центр YouthСфера.

Дійство розпочалося з авторської поезії та прози молодих лучан і лучанок. Власними віршами ділилися Нічна Тінь (псевдо) та Оксана Климчук. Назар Михалевич та Тетяна Занюк завершили частину авторської поезії.

Наша молодь полюбляє творчість Райнера Марія Рільке, Василя Стуса, Тараса Шевченка, Артюра Рембо, Ліни Костенко, Юр Іздрика...

Андеграунд, неформатна поезія, твори Шарля Бодлера, тексти пісень Володимира Котлярова лунали опівночі. Просто порвав новими віршами Рту. На прохання слухачів з уст автора звучав легендарний вірш «40 мільйонів» і отримав бурхливі оплески. 

Десь о третій ночі звучала улюблена поезія учасників. Наша молодь полюбляє творчість Райнера Марія Рільке, Василя Стуса, Тараса Шевченка, Артюра Рембо, Ліни Костенко, Юр Іздрика та сучасників. Олександр Поліновський дуже натхненно читав поезію Тараса Шевченка.

Родзинкою заходу став ексцентричний виступ гурту «Lieutenant Calley». Пісні про війну та Красуню і Чудовисько створили особливу атмосферу. Хлопці грали настільки натхненно, що струни гітари не витримали і луснули, та музика лунала і на п’ятьох.

Подейкують, що після першої ночі буде і друга, тому стежте за анонсами YouthСфера та ФРІ Луцьк.

Молодіжний центр YouthСфера - це простір розвитку, неформальної освіти, творчості та друзів (м.Луцьк, вул.Винниченка, 67, 6 поверх).

Фото – Юрія Євтушко

 

 

Telegram Channel