Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Луцьку представили копії метрик про народження Тараса

Виставка ще триватиме кілька днів: поспішайте!

lutskrada.gov.ua

У Луцьку представили копії метрик про народження Тараса

Триває виставка присвячена пам'яті Тараса Шевченка

З 4 по 12 березня 2019 року, архівним відділом Луцької міської ради спільно з бібліотекою-філією № 3, відкрито виставку документів в приміщенні бібліотеки, що на вулиці Драгоманова, 1 в м. Луцьку, з нагоди відзначення Дня пам’яті Тараса Григоровича Шевченка під назвою «Доля, осяяна талантом», інформує Луцька міська рада.

На виставці представлені копії архівних документів, добірка книг, які висвітлюють життєвий і творчий шлях письменника. Відвідувачі  зможуть за допомогою документальної спадщини ознайомитися із маловідомими сторінками життя та діяльності Т.Г. Шевченка, його духовними цінностями та світоглядними орієнтирами, образами його творів і простежити вплив творчості Кобзаря на розвиток всієї української культури.

Серед маловідомих документів на огляд виставлені кольорові копії метричних записів в книгах церкви Іоанна Богослова с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії про народження видатного письменника.

Зокрема, серед маловідомих документів на огляд виставлені кольорові копії метричних записів в книгах церкви Іоанна Богослова с. Моринці Звенигородського повіту Київської губернії про народження видатного письменника, копії з оригіналів документів із вшанування пам’яті, а також копії малюнків Великого Кобзаря.

Telegram Channel