Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Безробітних застерегли від небезпек нелегальної трудової міграції

Гостям семінару розповідали, як захистити себе.

Нововолинськ.com.ua.

Безробітних застерегли від небезпек нелегальної трудової міграції

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар з елементами тренінгу «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»

Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у Фейсбук, інформує портал Нововолинськ.com.ua.

«Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про це явище не в історичному контексті, а в реальному часі. Торгівля людьми не втрачає актуальності для жодної країни світу, влючаючи Україну. Вона вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом. Мета цього заходу – застерегти людей від нелегальної міграції та торгівлі людьми. Адже безробітні громадяни також знаходяться в групі ризику і можуть бути потенційними та фактичними жертвами торгівлі людьми при пошуку роботи», – йдеться у повідомленні.

 Захід супроводжувався використанням мультимедійних засобів: презентації по темі та переглядом відеофільму «Життя на продаж».

Учасників семінару ознайомили з нормативно-правовим міжнародним законодавством та законодавством України з протидії торгівлі людьми, основними правилами безпеки, яких повинні дотримуватися громадяни, щоб не потрапити в пастку. Також безробітним розповіли про те, хто стає жертвами торговців людьми, куди можна звернутися за допомогою у випадку небезпеки.

Захід супроводжувався використанням мультимедійних засобів: презентації по темі та переглядом відеофільму «Життя на продаж». Усі учасники заходу отримали інформаційні буклети.

Telegram Channel