Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У лучанки Богдани  Караванської — «срібні» лижні перегони

На чемпіонаті України із зимових видів спорту

facebook.com/Богдана Караванська

У лучанки Богдани Караванської — «срібні» лижні перегони

Ця чарівна дівчина на візку, про яку «Газета Волинь» розповідала кілька тижнів тому, радує новими перемогами. Нагадаємо, Богдана -- майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу (піднімає штангу лежачи), вона тричі здобувала «бронзу» під час кубків світу з лижних гонок та біатлону і є срібною призеркою чемпіонату Європи з параволейболу. А нині наша землячка успішно виступає на чемпіонаті України із зимових видів спорту

Це – один з етапів підготовки до Кубка світу, який одразу по завершенню чемпіонату України відбудеться в Японії. Тому для спортсменів дуже важливо проявити себе у цих змаганнях, що проходять у Західному реабілітаційно-спортивному центрі у Турківському районі на Львівщині з 4 по 8 березня. Успіхів учасникам чемпіонату побажали Валерій Сушкевич – президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений президента України з прав людей з інвалідністю та Олена Зайцева – генеральний секретар Національного комітету спорту інвалідів України.

Лижні перегони у мене «срібні». Завтра перевірю свої сили ще і в біатлоні. Тільки-но повернулася з тренування, у ці дні тут дуже вітряно, що трохи ускладнює нам життя, але настрій —бойовий.

У лижних перегонах та змаганнях з біатлону беруть участь більше 50 спортсменів, включаючи членів національної паралімпійської збірної команди України та резерв національної команди. Серед переможців перших двох днів у спринті (клас сидячи) — і наша Богдана Караванська, яка двічі впевнено зайняла друге місце. Ми зателефонували дівчині, щоб привітати її.

– Я в інтерв'ю говорила про паузу у спортивній кар’єрі. Але так співпало, що газета надрукувала моє фото із зимових змагань на першій сторінці, а потім мені запропонували участь у чемпіонаті. І я вирішила поборотися. Лижні перегони у мене «срібні». Завтра перевірю свої сили ще і в біатлоні. Тільки-но повернулася з тренування, у ці дні тут дуже вітряно, що трохи ускладнює нам життя, але настрій —бойовий, – запевнила Богдана.

Ми побажали спортсменці ще багато нових перемог. Тож будемо вболівати за нашу землячку!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel