Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Депутати поміркували два тижні і прийняли рятівне рішення для районного будинку культури (ФОТО, ВІДЕО)

Рішення про передачу РБК міській раді було підтримане депутатами.

фото: Олександра ПІЛЮКА

Депутати поміркували два тижні і прийняли рятівне рішення для районного будинку культури (ФОТО, ВІДЕО)

На 37–й позачерговій сесії Луцької райради 7 березня 21 голосом народні обранці підтримали передачу установи районного будинку культури зі спільної власності територіальних громад району у комунальну власність Луцької міської ради

 

Голова райдержадміністрації Тарас Яковлев нагадав основний акцент даного питання:

- Бюджет району становить близько 10 млн грн, тому утримання закладів культури і спортивної школи неможливе. Щоб зберегти ці установи, дати можливість працювати і навчати дітей, нести культуру населенню, потрібно передати їх на баланс міста. Міська рада зобов'язується прийняти заклад зі штатом працівників та майном. Минула сесія районної ради викликала жваву дискусію, але підтримки від депутатів щодо передачі не було. Але впродовж двох тижнів ми плідно працювали над цим питаням у фракціях, обговорювали осібно. Голови ОТГ засвідчили, що не зможуть фінансувати РБК. Тому прошу підтримати предачу РБК на баланс міста. Однак і при передачі районний будинок культури надаватиме послуги ОТГ і селам району.

 

Минула сесія районної ради викликала жваву дискусію, але підтримки від депутатів щодо передачі не було. Але впродовж двох тижнів ми плідно працювали над цим питаням у фракціях, обговорювали осібно. 

Депутат від «Свободи» Вадим Веремчук запропонував у проект рішення внести пункт: якщо протягом двох місяців міська рада не прийме Луцький РБК, то автоматично з наступного дня рішення про передачу втрачає силу.

 

Голова районної ради Валенин Приходько поставив на голосувавання рішення про передачу і воно було підтримане всіма присутніми депутатами.

Задоволені працівники районного будинку культури на чолі із заслуженою артисткою України Аллою Опейдою за довгоочікуване рішення висловили дружнє: «Дякуємо!»

 

Нарешті з'явиться можливість полегшено зітхнути артистам і вкладати усі свої зусилля і старання виключно у творчіть.

 

Про надання згоди на передачу установи Центральної районної бібліотеки із Луцького району у комунальну власність міської ради проголосували 23 депутати. Ця бібліотека знаходиться у приміщенняі РБК, але щоб передати її на баланс міста, треба було виокремити із центральної бібліотечної ситстеми.

Також прийняли рішення про передачу майна дитячо–юнацької спортивної школи Луцького району на баланс Заборолівської сільської ради, врахувавши, що відвідувати її зможуть діти із інших сіл району.

 Рішення давалися нелегко, проте зважено.
 

Цей день буде в історії Луцького районного будинку культури.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel