Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
СБУ повідомила про викриття найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі Інтернет-торгівлі наркотиками

Нічого собі!

Фото: Радіо ТРЕК

СБУ повідомила про викриття найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі Інтернет-торгівлі наркотиками

Створив її громадянин Ізраїлю

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України спільно з поліцією Держави Ізраїль під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України блокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі Інтернет-торгівлі наркотиками, інформує Прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що у 2017 році громадянин Ізраїля в одному із соціальних месенджерів створив Інтернет-канал для збуту оптових партій наркотичних засобів та психотропних речовин.

Правоохоронці встановили, що у 2017 році громадянин Ізраїлю в одному із соціальних месенджерів створив Інтернет-канал для збуту оптових партій наркотичних засобів та психотропних речовин. За кілька років нелегальний бізнес розширився і такі «торговельні майданчики» почали функціонувати в інших соціальних мережах. За даними ізраїльської поліції, географія злочинної діяльності наркоторгівців розповсюджувалася на країни Південної та Північної Америки, Європейського Союзу, Близького Сходу, Азії та Африки. У синдикат входило понад тринадцять тисяч осіб, у тому числі контрабандисти, дилери, адміністратори груп у соцмережах.

12 березня на підставі клопотання про міжнародну допомогу українські правоохоронці затримали главу наркокартеля в Києві, куди він прибув для налагодження «бізнес-зв`язків» з представниками місцевих кримінальних кіл.

Наразі іноземця передано працівникам Національної поліції України для організації його екстрадиції до країни походження.

Telegram Channel