Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Діти готувалися зустрічати птахів із вирію

Весняний настрій!

Волинська обласна бібліотека для дітей. Офіційна сторінка.

Діти готувалися зустрічати птахів із вирію

Волинська обласна бібліотека для дітей провела цікавий родинний вихідний

Про це повідомляється у «Фейсбуці» установи:

«Під час сьогоднішнього родинного вихідного ми переконались, що в нашій бібліотеці трапляються дива, завдяки позитивній енергії, яка у нас панує. От зібралися діти та дорослі у затишній залі книгозбірні похмурого березневого дня, почали весну закликати, веснянки співати, пташок з солоного тіста робити.Та так дружно й гарно це робили!

 А зібралися ми всі напередодні чудового свята - Дня Сорока Святих, яке за народним календарем має назви «Сороки», «Сорочини», «Сорок сороків» або «Жаворонки».

А тут і сонечко з-за хмар визирнуло, посміхнулось усім. Ну хіба не диво? А зібралися ми всі напередодні чудового свята - Дня Сорока Святих, яке за народним календарем має назви «Сороки», «Сорочини», «Сорок сороків» або «Жаворонки». Люди вірили, що саме в цей день з вирію повертаються птахи.

 

Тому напередодні робили калачики, печиво, бублики чи пампушки у формі пташечок із дзьобиками та крильцями, гребінчиками та хвостиками, а часом «садили» їх на бублик, наче на гніздечко. Потім діти бігли з ними на вулицю, співаючи веснянок і закликали весну, вигукуючи «Жайвір прилетів, весну розбудив», або «Прийди-прийди весно, прийди-прийди красна!». І ми під час майстер-класу разом з дітками долучилися до цієї традиції та виготовили із солоного тіста дивовижних жайворонків які згодом прикрасять їхні оселі».

Telegram Channel