Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Повар, яка готує швидко, якісно і з душею

Робота в їдальні залізничного вокзалу загартувала.

Фото: «Рівне Медіа».

Повар, яка готує швидко, якісно і з душею

На Рівненщині кухарка з Волині презентували фірмові галушки і стала дипломованим професіоналом

Ольга Дячук, направлена на стажування до Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Любомльською районною філією Волинського обласного центру зайнятості, йшла до своєї мрії немало років. Готувати страви – її улюблене заняття. Ще з дитинства придивлялася, як це роблять старші. Потім пробувала сама, набиралася майстерності від мами, інших досвідчених кухарів. Згодом з любов’ю готувала для власної сім’ї, працювала в різних закладах громадського харчування.

У свої 50 з гордістю говорить про доньку – дипломованого кухаря-технолога і сина–залізничника і наголошує: «Якби не діти, то моя мрія так і залишилася б мрією. Це вони одного разу серйозно порадили мені отримати офіційний документ про кухарську кваліфікацію».

До Рівненського навчально-виробничого комплексу пані Ольга приїхала з твердим переконанням у власних силах. І не помилилася. Робота в їдальні місцевого залізничного вокзалу її загартувала, допомогла відшліфувати кухарські навички, дала можливість працювати швидко, якісно і з душею.

Свою кваліфікаційні роботу – овочевий суп із бобовими, галушки з салом і цибулею, битки м’ясні, капусту тушковану та яєчню смажену із смаженою картоплею вона готувала з особливим настроєм.  

– Наші відвідувачі – як залізничники, так і пасажири: спортивні команди, групи туристів, делегації, діти. Завжди чуємо позитивні відгуки про смачну кухню, особливо про перші страви, - говорить Ольга Дячук.

До слова, вона разом з колегами обслуговує щодня до півтори сотні відвідувачів. Це велике навантаження і вимагає професійності, злагодженості та оперативності. Можливо, саме тому під час тестування в перший день іспиту і на навчальній кухні при виконанні практичних завдань пані Ольга змогла продемонструвати високу теоретичну підготовку та практичні знання.

Свою кваліфікаційні роботу – овочевий суп із бобовими, галушки з салом і цибулею, битки м’ясні, капусту тушковану та яєчню смажену із смаженою картоплею вона готувала з особливим настроєм. І з усіма завданнями — від заготівлі напівфабрикатів і до професійної подачі страви — впоралася і продемонструвала високу організованість, акуратність, точність дотримання рецептур та особливе ставлення до процесу. Як винагороду за професійність та відмінні теоретичні знання і практичні навики Ольга Дячук отримала свідоцтво державного зразка, яке підтверджує її професійну кваліфікацію кухаря найвищого розряду.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel