Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
«Актор — це пожежа, запалена болем, горить його серце, палають думки»

З Міжнародним Днем театру, волинські майстри сцени!

ФОТО: Лариса ЗАНЮК

«Актор — це пожежа, запалена болем, горить його серце, палають думки»

Так розпочали ведучі Ігор Натанчук та Вячеслав Погудін урочистості з нагоди Міжнародного дня театру у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. 27 березня відзначають професійне свято всі працівники цієї галузі, починаючи від гардеробниць та білетерів, до режисерів, акторів, словом, усіх, завдяки кому твориться дійство на театральній сцені

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко привітав з професійним святом працівників двох волинських театральних колективів – Волинського обласного академічного театру ляльок та Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Він поділився, що від жодного фільму не отримував таких емоцій, як від живих вистав і зізнався, що буває в театрі в основному під час виконання посадових обов`язків, однак вони з найбільш очікуваних. Побажав акторам творчих досягнень, визнання, любові від глядачів і особистого щастя.

 

За плідну творчу працю, високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток і популяризацію театрального мистецтва Почесною грамотою ОДА нагороджено артистку-ляльковода, провідного майстра сцени Волинського академічного обласного театру ляльок Олену Бондарук та артистів драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Ігоря Зінчука, народних артистів України Анатолія Романюка та Олександра Якимчука.

Подяку голови ОДА оголошено артистці Волинського академічного обласного театру ляльок Оксані Нижник та артистам драми Волинського академічного обласного українського музично–драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Ларисі Пивачук та В`ячеславу Погудіну.

Почесними грамотами відзначено акторку драми Олену Якимчук, Ольгу Шульгу, асистентку режисера.

 Ярослав Корнилюк звернувся до керівництва області відзначити окремих митців почесними званнями, адже останніми роками дуже не часто це робилося.

Заступник голови облради Роман Карпюк розповів, що особисто переконався: хто буває в театрі, той розуміє набагато більше речей, бо театр не залишає нікого байдужим. Він нагородив почесною грамою облради заслужену артистку України Світлану Органісту, артиста драми Мирослава Юзефовича.

 

Керівник Волинської обласної організації професійної спілки працівників культури України Ярослав Корнилюк зауважив, що завдяки чіткій позиції обладміністрації Волинь не втратила заклади культури, як це сталося в інших регіонах. За інформацією Мінкультури за 2018 рік в Україні їх закрито понад 1500. Схвально відгукнувся про концерти симфонічного оркестру під керуванням заслуженого артиста України Миколи Гнатюка, про роботу головного режисера Михайла Ілляшенка. Ярослав Корнилюк звернувся до керівництва області відзначити окремих митців почесними званнями, адже останніми роками дуже не часто це робилося.

 

Начальник департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів висловила подяки за щоденну творчу працю, ініціативи й мистецькі проекти, які доповнють культурну палітру міста.

Подяку отримала артистка балету Юлія Пікула і відзнаку артистці балету Наталії Сієнко, артисту оркестру Михайлу Дзірбі, особлива подяка за участь у багатьох міських проектах народному артисту Олександру Якимчуку та заслуженій артистці України Світлані Органісті за ініціативу створення театру «Коло Лесі». Подяку оголосила артисту драми Юрію Воронюку, викликала шквал радісних аплодисментів, назвавши його авансом народним.

Згадали усіх, хто працював колись і відзначили їх працю оплесками.

 

Голова первинної організації національної спільки театральних діячів України народна артистка України Людмила Приходько привітала колег та пенсіонерів театру, подякувала партнеру, з яким грала у парі — заслуженому артисту України Олександру Пуцу і прочитала поетичну згадку про акторське минуле.

Вітали артистів наймолодші глядачі - вокальний ансамбль «Ластівка» та піаністка Тереза Верзун-Ролінгер з Луцької музичної школи №1, «Співаночка-шоу», батьки особливих дітей. Друг театру народний артист України Василь Чепелюк назвав акторів найщасливішими людьми, бо проживають життя своїх персонажів, та побажав у пісні, щоб зозуля накувала їм багато довгих літ.

 

Звучали і вітання колегам від колег: ліричні поетично-музичні композиції: «Крила», театральна версія народної пісні «Ой давно, давно в матінки була», та жартівливі від наймолодших акторів.

Завершилися врочистості, а глядача чекають нові вистави і театральні зустрічі, митців же — творча праця, так хочеться, аби вона була не лише аплодисментами, а ще й матеріально натхненна владою.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel