Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Бірках тепер побільшало любителів спорту

Любителям спорту подарували новий інвентар.

Фото: Миколи Бущука.

У Бірках тепер побільшало любителів спорту

Про хлопців із віддаленого села у Любешівському районі, які самотужки облаштували тренажерний зал у столітній хатині-пустці, говорила вся Україна. Як змінилися за два місяці умови для занять спортом юних ентузіастів?

«Схиляю голову перед тими десятьма дітьми, які тренуються в цьому «олімпійському комплексі», — написав на початку лютого на своїй сторінці у «Фейсбуці» підприємець і депутат Волинської обласної ради Микола Бущук, проілюструвавши свої слова фотографіями древньої поліської хатини і саморобного спортивного інвентарю.

Ми поспілкувалися тоді із секретарем Любешівської селищної ради Володимиром Сергійчуком, який пообіцяв, що  вже найближчим часом юних спортсменів переселять у нову будівлю в центрі села. Зокрема, у дім, котрий релігійна громада придбала для настоятеля місцевого храму. Священик, який там не проживає, охоче дав згоду, щоб приміщення використовувалося для потреб дітей.

 «У будинку зробили косметичний ремонт. Кошти на нього дали спонсори. І нового обладнання тепер у хлопців достатньо».

І ось через два місяці знову розмовляємо із Володимиром Михайловичем, який до речі, сам родом з Бірок.

— У будинку зробили косметичний ремонт. Кошти на нього дали спонсори. І нового обладнання тепер у хлопців достатньо. Нещодавно заходив, переконався, що подаровані тренажери не простоюють. Регулярно займаються там до 20 спортсменів, приходять не тільки підлітки, а й старші юнаки. Виділили дні і для тренування дівчат, — розповів секретар селищної ради.

 Фотографії нового інвентарю для Бірківського спортзалу розмістив у Фейсбуці й Микола Бущук. Лавки, різні штанги (грифи) — 5 шт., «бліни» — 150 кг., гантелі, перекладина — уже в роботі. Допомогла і Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України», подарувавши тренажери. Спільними зусиллями створили належні умови і тепер у селі побільшало любителів спорту.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel