Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Під Костополем метикували над тим, як вберегти ліси та торф’яники від нападів червоного півня (фото)

Разом вбережемо ліс від пожежі!

Фото: ГУ ДСНС у Рівненській області

Під Костополем метикували над тим, як вберегти ліси та торф’яники від нападів червоного півня (фото)

Йдеться про цілий комплекс заходів

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 лютого 2017 року № 50, щодо виконання заходів Програми запобігання виникненню лісових та торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на 2017 – 2021 роки, а також з метою запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами у природних екосистемах 12 квітня 2019 року в ДП «Костопільський лісгосп» проведено заходи, щодо підготовки та реагування на можливі НС в лісових масивах на території Костопільського району. Де були присутні голова Костопільської РДА Середа Олександр Адамович, представник ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Журавель Р.А., начальник Костопільського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Мостовий С.П., начальник ДПРЧ-19 ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Озарчук П.Л.

У ході перевірки основна увага зверталася на організаційні та плануючі заходи щодо підготовки лісогосподарських підприємств у пожежонебезпечному періоді, організацію чергування в лісгоспах та лісництвах, технічний стан пожежної  та пристосованої техніки та обладнання для гасіння лісових пожеж, наявність та утримання протипожежних водойм та під’їздів до них.

Проведено лекції для працівників лісгоспу, присутніх школярів та педагогів щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки у лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду.

За результатами перевірки надано позитивну оцінку готовності до дій органів управління та сил цивільного захисту ДП «Костопільського лісового господарства», у разі виникнення надзвичайних ситуацій та заходів з їх ліквідації, пов’язаних із пожежами в природних екосистемах, та намічені інші заходи щодо посилення протипожежного захисту лісових масивів.

Було проведено практичне відпрацювання умовної ввідної з гасіння лісової пожежі на території підприємства та відпрацювання спільних дій рятувальних служб, проведено лекції для працівників лісгоспу, присутніх школярів та педагогів щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки у лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду. Рятувальники та працівники лісового господарства продемонстрували злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, отже, мета навчань була досягнута.

Telegram Channel