Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Одесі розвантажують автівки Hummer для українського війська

Машини відразу відправлять у бойові підрозділи.

Укрінформ

В Одесі розвантажують автівки Hummer для українського війська

До Одеського порту прибув вантаж військової техніки, зокрема, 35 броньованих машин Hummer, які підуть на потреби ЗСУ

Про це поінформував міністр оборони України Степан Полторак під час робочої поїздки до зони постійної дислокації 58 окремої мотопіхотної бригади, що розташована в Конотопі, повідомляє Укрінформ.

Протягом останнього часу США надали допомогу Україні на понад 400 млн доларів.

«За останній час рівень військово-технічної допомоги значно зріс. Це стосується всіх наших партнерів, в першу чергу, Сполучених Штатів. Зараз ми знаходимось в 58 бригаді, а в цей час в Одесі відвантажуються бойові броньовані машини Hummer - 35 машин. З них 20 броньованих, які підуть в бойові підрозділи, і 15 машин медичного забезпечення», - заявив Полторак, додавши, що вся допомога відразу спрямовується безпосередньо до бойових частин на лінію зіткнення.

За словами Полторака, протягом останнього часу США надали допомогу Україні на понад 400 млн доларів. Це - протитанкові засоби Javelin, сучасні засоби радіозв’язку, засоби артилерійської розвідки, радіоелектронної боротьби, антиснайперські комплекси, безпілотні літальні апарати, уточнив глава оборонного відомства.

Разом з тим, на думку міністра, Україна не може побудувати сильну армію коштом партнерів, потрібно розвивати власний ВПК.

«Прийнятий закон про надання можливості Міністерству оборони напряму закуповувати озброєння і техніку, без посередників, дає нам можливість значно підвищити наші бойові спроможності. Сьогодні, використовуючи цей закон, ми ведемо перемовини зі США та іншими партнерами щодо нових партій і закупок, починаючи від Javelin і завершуючи засобами протиповітряної оборони», - наголосив міністр.

Він зазначив, що наразі є низка домовленостей, які перебувають у фінальній стадії, щодо закупівель коштом державного оборонного замовлення.

Telegram Channel