Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Олика перетвориться на туристичну Мекку

1 мільярд 147 млн грн передбачено для відновлення Українського Версалю на Волині у проекті обласної програми «Перлини Волині».

Фото: "Наша Олика"

Олика перетвориться на туристичну Мекку

В області розробили програму відродження історико-архітектурної спадщини цього селища

1 мільярд 147 мільйонів гривень передбачено для відновлення Українського Версалю на Волині у проекті обласної програми «Перлини Волині» на 2019-2024 роки.

У рамках програми передбачено реалізувати ряд заходів. Зокрема перенести з території замку Радзивіллів обласну психіатричну лікарню № 2.

Над її розробкою впродовж кількох місяців працювали керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації спільно з представниками навчальних закладів, істориками та мистецтвознавцями регіону.

У рамках програми передбачено реалізувати ряд заходів. Зокрема перенести з території замку Радзивіллів обласну психіатричну лікарню № 2, спорудити для неї новий корпус, покращити дорожню інфраструктуру селища, побудувати очисні споруди, здійснити благоустрій кладовища і створити мережу музейних закладів у відреставрованих пам’ятках архітектури.

Якщо депутати обласної ради затвердять проект, облдержадміністрація подаватиме його до Кабміну і Президентові України, аби залучити кошти державного бюджету. Нині, зазначається на сайті облдержадміністрації, програма перебуває на розгляді депутатів облради.

Telegram Channel