Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Педагог із шахтарського містечка вчить студентів власним прикладом

Творчі роботи художниці Світлани Войтович.

Фото Світлани Груй

Педагог із шахтарського містечка вчить студентів власним прикладом

Загадкові обриси шахтарського міста, мальовничі околиці Прибужжя, неперевершені пейзажі, квіткові натюрморти, кумедні тварини та все, що нас оточує, – на картинах нововолинської художниці, викладача державного навчального закладу «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» Світлани Войтович

Свої творчі роботи під романтичною назвою «Стояла я і слухала весну» на огляд нововолинцям та гостям міста мисткиня представила у фойє Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості.

Її полотна заворожують реалістичністю змісту, щирістю та якимось ледь вловимим світлом. У них гармонійно поєднано чимало жанрів живопису, використано різні техніки, засоби вираження, стилі. Сама художниця зізналася, що найбільше полюбляє графіку, хоча в живописі вважає себе аматором.

Творить свої дивовижні полотна пані Світлана з допомогою пастелі, олійних фарб, акрилу, акварелі, звичайних олівців і навіть вугілля. На широкий загал представила свої картини вперше, хоча мистецький досвід має багаторічний.

Її полотна заворожують реалістичністю змісту, щирістю та якимось ледь вловимим світлом.  

Вона малює на замовлення, а також дарує картини друзям, виставляє на огляд у соцмережах. Творчий звіт підготувала для колег і студентів у Нововолинському центрі професійно-технічної освіти, де працює. Вони висловили своє захоплення роботами художниці та не шкодували гарних слів на її адресу і тоді, і під час презентації виставки.

Директор Центру професійно-технічної освіти Валентина Приступа зазначила, що Світлана Анатоліївна володіє хорошими навиками в творенні картин, тому вони завжди колоритні та яскраві, зачаровують дивовижною грою фарб і своєю емоційністю.

Художниця подякувала усім за увагу, підтримку й наголосила, що своєю виставкою вона прагнула надихнути своїх студентів, аби вони теж почали творити прекрасне.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel