Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
З 1 квітня поліцейські вилучили у браконьєрів 6 тонн риби

На водних об’єктах для виявлення порушників поліцейські застосовують новітні технології, зокрема, дрони з тепловізорами.

Офіційний сайт Національної поліції України

З 1 квітня поліцейські вилучили у браконьєрів 6 тонн риби

Правоохоронці задокументували понад 230 фактів незаконного вилову водних біоресурсів, а завдані збитки склали понад 370 тисяч гривень

Підрозділи поліції на воді виявляли також факти незаконного поводження зі зброєю, підробки документів та незаконного зберігання наркотичних засобів. Про це сьогодні, 17 квітня, повідомив начальник управління поліції на воді та повітряної підтримки Нацполіції Сергій Науменко.

За його словами, з 1 квітня органи та підрозділи Національної поліції України проводять загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест». Ці заходи запроваджені в державі на період нерестової заборони.

Правоохоронці вилучили у правопорушників понад 6 тонн риби на загальну суму більше 450 тисяч гривень.

Від початку проведення заходів поліцейські вже задокументували 238 фактів незаконного вилову водних біоресурсів. Щодо 74 фактів відкриті кримінальні провадження за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили у правопорушників понад 6 тонн риби на загальну суму більше 450 тисяч гривень.

«Водночас  поліцейські підрозділи поліції на воді не обмежуються лише протидією браконьєрству. Так, з початку операції «Нерест» задокументовано факти незаконного поводження зі зброєю, підробки документів та незаконного зберігання наркотичних засобів», – зазначив Сергій Науменко.

 Він додав, що у правопорушників поліцейські вилучили 30 плавзасобів, 13 транспортних засобів. Крім того, виявлено 870 одиниць знарядь незаконного вилову риби, а також три одиниці вогнепальної зброї.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel