Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Народний аматорський театр «Відродження» ім. Богдана Берези представлятиме Україну на міжнародному конкурсі

Волинську область представляв народний аматорський театр «Відродження» імені Богдана Берези Володимир-Волинського районного будинку культури.

Місто Вечірнє

Народний аматорський театр «Відродження» ім. Богдана Берези представлятиме Україну на міжнародному конкурсі

19-20 квітня відбувся всеукраїнський конкурс «Тарас Шевченко єднає народи — Міжнародний проект-конкурс», одночасно — відбір на міжнародну арену. Конкурс відбувався за підтримки Міністерства культури України та зібрав понад 260 учасників з усіх областей України

Волинську область представляв народний аматорський театр «Відродження» імені Богдана Берези Володимир-Волинського районного будинку культури. Актори-аматори Мілана Комарова (ЗОШ №5), Анастасія Кохтюк (ЗОШ №5), Наталія Николаєнко (ЗОШ №5) підготовчої групи театру представили уривок з містерії «Великий льох» і змагалися зі студентами училищ та університетів культури та мистецтв різних міст та стали дипломантами конкурсу. Про це пише Місто Вечірнє.

Актор-аматор театру Влад Дрібниця, студент Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А.Ю.Кримського, став лауреатом III ступеня конкурсу – неординарно прочитав уривок з комедії «Сон». Нова учасниця театру Наталія Войтичук (ЗОШ №1) здобула велику кількість овацій від учасників та студентів вищих закладів культури зігравши уривок з циклу віршів «Швачка». Актор-аматор театру Оксана Трикуш декламувала уривок з поеми «Відьма», чим вразила усіх присутніх своєю проникливістю.

Волинську область представляв народний аматорський театр «Відродження» імені Богдана Берези Володимир-Волинського районного будинку культури.

Керівник-режисер театру Олена Шарко з шевченківським твором «Плач Ярославни» за рішенням журі на сцені виступила поряд з професіоналами — акторами професійних театрів, але гідно представила не тільки район і місто, а й всю область, отримавши диплом лауреата першого ступеня, чим здобула право на участь на міжнародній арені конкурсу, що відбудеться з 21 по 24 травня цього року.

Слід зазначити, що даний театральний колектив оцінювали відомі народні артисти України, зокрема Галина Яблонська, Петро Панчук, перший міністр культури за незалежності України Лариса Хоролець, заслужений діяч естрадного мистецтва та керівник конкурсу Світлана Садовенко, також відомий учений-культуролог, громадський діяч, організатор науково-просвітницьких та науково-мистецьких акцій, ректор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений працівник освіти України, академік Академії вищої освіти України, академік УАН Василь Чернець.

Олена Шарко та весь колектив театру щиро дякує депутату облради Юрію Гупалу, депутату міськради Максиму Климюку та Володимиру Тарасюку (мережа меблевих магазинів «Колорит») за фінансову та моральну підтримку. Режисерка підкреслює, що ці люди постійно підтримують не тільки театр, а й взагалі всі заходи в районному будинку культури.

Зауважимо, що даний конкурс проводився в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв міністерства культури України та започаткований з 1991 року.

Отож побажаємо колективу та керівнику-режисеру народного аматорського театру «Відродження» імені Богдана Берези Володимир-Волинського районного будинку культури Олені Шарко успіхів.

Telegram Channel