Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 На Волині громади вчаться давати раду зі сміттям

Йшлося про те, щоб провести інвентаризацію діючих сміттєзвалищ.

Фото ілюстративне.

На Волині громади вчаться давати раду зі сміттям

Навесні у ЗМІ щодня з'являються повідомлення про толоки з прибирання населених пунктів, парків і лісопосадок, адже наше довкілля дуже страждає від нехлюйства людей і невміння місцевої влади вирішувати проблему із твердими побутовими відходами

Однак, у багатьох волинських ОТГ уже беруться за цю справу. Нещодавно у Смідині, що у Старовижівському районі, відбулось засідання робочої групи з питань поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). Її члени обговорили план ефективної системи зменшення і переробки сміття, фінансування послуг та активне залучення громадськості до захисту довкілля.

У Смідині відбулось засідання робочої групи з питань поводження з твердими побутовими відходами.

Йшлося про те, щоб провести інвентаризацію діючих сміттєзвалищ, визначитися з тими, які будуть закриті та рекультивовані, а які тимчасово будуть експлуатуватися. Крім того, тут планують поступово впроваджувати роздільний збір відходів, провести поетапну контейнеризацію населених пунктів, розробити схему санітарної очистки сіл та інше.

А у Волинському центрі розвитку місцевого самоврядування у ці дні триває тренінг «Державні закупівлі та укладання договорів на надання послуг із поводження з ТПВ» з участю представників громад. Метою заходу є навчання учасників методам управління твердими побутовими відходами, а також підтримка ОТГ у розробленні відповідних місцевих планів дій.

Telegram Channel