Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Центрі пробації провели майстер-клас  «Великодня свічка»

Неповнолітнім розповіли про традиції святкування Великодня

Пробація України - Волинська область

У Центрі пробації провели майстер-клас «Великодня свічка»

Учасників дійства зібрали у центрі традиційної української культури «Медова хата», що у центрі міста

Для неповнолітніх осіб, які перебувають на обліку в Луцькому міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області проведено майстер-клас із виготовлення свічки для Великоднього кошика.

До організації заходу було залучено Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради та Калінчук Ольгу, доньку пасічника.

Дітям розповіли, що кожен охочий може стати бджолярем та освоїти дану справу, але основне це бажання та любов до бджоли – «Божої комахи». Зі слів Ольги Калінчук: «…у бджоли можна багато чому повчитися».

Учасників дійства зібрали у центрі традиційної української культури «Медова хата», що у центрі міста. Це не просто магазин, де продають мед, а таки справжній культурний осередок, де у найдрібніших деталях розкажуть, як вживати та лікуватися продуктами бджільництва. Окрім презентації та продажу продуктів бджільництва, тут ще й проводять пізнавальні лекції-екскурсії для дітей з усієї України.

Неповнолітнім наголошено про традиції святкування Великодня та проведено вікторину про українські сімейні звичаї даного свята. Дітям розповіли, що кожен охочий може стати бджолярем та освоїти дану справу, але основне це бажання та любов до бджоли – «Божої комахи». Зі слів Ольги Калінчук: «…у бджоли можна багато чому повчитися».

Кожному учаснику майстер-класу роздали матеріали для виготовлення свічки із бджолиного воску та елементи для її декорації.

По завершенню заходу неповнолітнім наголошено на безпечному проведенні дозвілля та святкових вихідних, а також про дотримання правослухняної поведінки.

 

 

Джерело: Пробація України - Волинська область
Telegram Channel