Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Християнський мурал «Шнурки любові» змушує замислитися

Процес створення муралу супроводжували семінаристи.

ФОТО: martsinkiv.if.ua

Християнський мурал «Шнурки любові» змушує замислитися

Фестиваль “Вгору серця” вже став традиційним для Івано-Франківська. Проте цьогоріч організатори підготували чимало новинок. Однією з таких стала серія муралів на християнську тематику. Для початку обрали три локації в Івано-Франківську. 25 квітня громаді презентували перший – між будинками №1 та 9 на вул. Лепкого, що носить назву “Шнурки любові”

Автор ідеї цього муралу – художниця Олена Смага, яка раніше створила ікону з аналогічною назвою. За її словами, зміст у тому, що наша любов йде до Бога через своєрідні нитки, навіть шнурки. І навіть в Святому Письмі є слова: “Я тебе буду тягнути шнурками любові”. Твір Олени на одному з міських фасадів втілювали: співорганізаторів фестивалю Ярема Стецик, Віталій Новий, Віталій Пернеровський, Валерій Твердохліб, йдеться на сайті міського голови Івано-Франківська Руслана Марцинківа.

 

"Я підтримує ідею християнських муралів й те, що сакральне мистецтво трактується з сучасної точки зору. Важливо, аби митець міг достукатися до громади".

 

“Загалом, я підтримує ідею християнських муралів й те, що сакральне мистецтво трактується з сучасної точки зору. Важливо, аби митець міг достукатися до громади. Але це справа мистецтва, а наша – підтримати організаційно і фінансово, зокрема й фестиваль “Вгору серця”. І добре, що на цьому відкритті є священики, які теж підтримали цю ініціативу”, – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Процес створення муралів супроводжували семінаристи.
 

Процес створення муралів супроводжували семінаристи. А ще з нагоди Великодня та “Вгору серця” на території Палацу відкрили виставку іконопису “Час сакрального мистецтва”.

 
Telegram Channel