Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Священик розповів ковельським школярам про булінг

Погляд на проблему крізь призму християнської моралі.

Володимир-Волинська єпархія УПЦ (МП)

Священик розповів ковельським школярам про булінг

На Пасхальному тижні, протоієрей Роман Марчук, клірик храмового комплексу Почаївської ікони Божої Матері (УПЦ (МП), був запрошений на зустріч зі старшокласниками ковельської школи №8. Темою бесіди з підлітками було явище, що отримало назву «булінг». Мова йшла про цькування та приниження серед учнів

Крім священнослужителя, адміністрація школи запросила на зустріч суддю ковельського міськрайонного суду Денисюк Тетяну Валеріївну. Суддя в цікавій і доступній формі розповіла учням про норми державного законодавства, покликані недопускати булінгу серед шкільної молоді. А священик запропонував розглянути цю складну тему через призму християнської моралі та традиції українського народу. Старшокласників запросили до діалогу і вони небайдуже відгукнулися на пропозицію. Зустріч виявилася актуальною і була насиченою, живою і цікавою. Нажаль, явище булінгу добре відоме ковельським школярам і його коріння потрібно шукати за межами шкільної системи.

Нажаль, явище булінгу добре відоме ковельським школярам і його коріння потрібно шукати за межами шкільної системи.

Отець Роман має чималий досвід спілкування з молоддю. До прийняття священного сану, він був головою молодіжного братства, а зараз є координатором молодіжних проектів при Єпархіальному відділі у справах сім’ї та молоді.  

 

 

Джерело: Володимир-Волинська єпархія УПЦ (МП)
Telegram Channel