Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинська обласна дитяча лікарня отримала нове діагностичне обладнання

Рита Ліммрот з новим приладом

ВОДТМО

Волинська обласна дитяча лікарня отримала нове діагностичне обладнання

Завдяки Риті Ліммрот, директору фонду «Акція допомоги Чорнобилю», та друзям з Німеччини неонатальний центр ВОДТМО тепер має сучасний дороговартісний прилад для скринінгу слуху у новонароджени

Раннє виявлення таких порушень дасть змогу фахівцям своєчасно і правильно вибрати тактику лікування і реабілітації маленьких пацієнтів. Порушення слуху виявляють у 1-3 дітей з 1000 народжених. У 20-40 дітей з 1000 новонароджених, що знаходилися в палаті інтенсивної терапії, розвивається глухота або виражені вади слуху.

Реєстрація тесту не залежить від стану пацієнта (спить дитина або не спить), його можна проводити у дітей з перших годин життя, в тому числі й у передчасно народжених малюків.

Нейро-аудіо-скрін– апарат отоакустичної емісії-- реєструє електричні потенціали, що виникають в різних структурах слухової системи у відповідь на звуковий сигнал. Метод проведення безпечний і нешкідливий, надає об’єктивну інформацію про стан слухових шляхів і центральної нервової системи. Реєстрація тесту не залежить від стану пацієнта (спить дитина або не спить), його можна проводити у дітей з перших годин життя, в тому числі й у передчасно народжених малюків. Лікарі й батьки вдячні благодійниці з Німеччини за турботу про маленьких волинян.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel