Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Німецька делегація відвідала Волинь

Зустріч є продовженням співпраці в рамках німецько-українського агрополітичного діалогу.

agrovolyn.gov.ua

Німецька делегація відвідала Волинь

У рамках субпроекту земельних питань німецько-українського агрополітичного діалогу, який запроваджується в області, відбулася робоча зустріч

У заході взяли участь народний депутат України Ірина Костанкевич, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко. Очільник головного аграрного відомства представив німецьких колег складі Крістофа Гільгена - керівника субпроекту земельних питань Німецько-Українського агрополітичного діалогу, Деніса Грубера - першого заступника ландрату краю Стендаль, Хрістіана Вісе - спеціаліста з питань водного господарства служби з питань навколишнього природного середовища ландрату краю Стендаль, спеціаліст з охорони грунтів, Андре Грютцмана- керівника консалтингового товариства «WaldCare» (консалтинг і впровадження заходів зі збереження лісових ресурсів) з Берліну, а також представників органів влади, партнерів аграріїв, науковців, голів ОТГ, інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Зустріч є продовженням співпраці в рамках німецько-українського агрополітичного діалогу.

Очільник головного аграрного відомства Волині Юрій Горбенко презентував присутнім ресурсний потенціал області, основні цілі розвитку та особливості сільського господарства. Детальніше про стан, проблеми та перспективи використання ґрунтів земельного фонду Полісся Волині розповів директор Волинської філії ДУ «Інститут охорони грунтів України» Микола Зінчук.

Очільник головного аграрного відомства Волині Юрій Горбенко презентував присутнім ресурсний потенціал області, основні цілі розвитку та особливості сільського господарства. 

Крістоф Гільген повідомив, що в рамках проекту Волинська область буде співпрацювати із німецьким регіоном Стендаль, оскільки земельні ресурси в обох регіонах дуже подібні. Експерти з Німеччини будуть надавати консультативну допомогу, а налагодження партнерських відносин сприятиме впровадження нових проектів для розвитку територій.

Деніс Грубер окреслив особливості регіону Стендаль та зазначив, що готовий підписати контракт про співпрацю. Агропромисловий комплекс регіону Стендаль презентував Хрістіан Вісе. Він охарактеризував земельний фонд, розповів про особливості сільського господарства та збереження екології.

Андре Грютцман розповів про особливості лісового господарства та збереження лісових ресурсів у Німеччині.

Наступна зустріч в рамках проекту відбудеться у червні цього року. Запланована поїздка волинської делегації до регіону Стендаль з метою обміну досвідом.

Telegram Channel