Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Академія розвитку об’єднала молодих науковців Волині (Фото, відео)

Відкриття Молодої науки.

СНУ ім. Лесі Українки

Академія розвитку об’єднала молодих науковців Волині (Фото, відео)

14 травня в Академії розвитку Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів і аспірантів «Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень». Учасниками заходу стало більше 300 аспірантів і студентів

 

 Відкрила конференцію проректор з наукової роботи та інновацій, доктор економічних наук, професор Наталія Павліха, побажавши усім гарної плідної співпраці: «Наукові заходи, які відбуваються в нашому університеті, мають надзвичайно велике значення, тому що ви, молодь, – сьогодні рушій наукової думки. Ви представляєте наукову еліту нашого суспільства. Від вашого вибору, від активності та пріоритетності ваших ідей і результатів реалізації ваших задумів залежить майбутнє країни. Сьогодні ви маєте нагоду обмінятися думками, обговорити проблеми розвитку суспільства, історичного характеру, нормативно-правового поля, розвитку Волинської області тощо. І міжгалузевий підхід до проведення цієї конференції також має свої переваги. Саме в рамках міждисциплінарних досліджень сьогодні ми можемо отримати плідні результати наукової діяльності».

 
 

  З вітальним словом виступив проректор із наукової роботи Волинської православної богословської академії, священик Владислав Фульмес: «Між нашими закладами наявна тісна наукова співпраця. Тому ми завжди радіємо з наукових здобутків університету, завжди вас підтримуємо. Число 13 уже говорить про певний досвід та авторитет. Щиро дякую організаторам конференції за цю копітку працю, яку ви докладаєте для того, аби наше молоде покоління мало можливість презентувати свої наукові доробки».  

 
 

 На пленарному засіданні з доповіддю про мовну культуру наукового тексту виступила доцент Наталія Шульська. Старший викладач Тетяна Яцечко-Блаженко розповіла про постать князя Вітовта Великого, його особисте життя, зокрема його матір, яка була язичницькою жрицею – вайделоткою; про трьох дружин князя – Марію Лукомську, Ганну Святославівну, Уляну Гольшанську; єдину дочку Вітовта Софію.

 

 Доповіді виголосили також студенти Валентина Павлович (ІІ курс, факультет історії, політології та національної безпеки) («Лекція як форма навчання у середньовічних університетах»), Марія Шило, Анна Маркевич (ІІ курс, юридичний факультет) («Компенсація моральної шкоди»).

 

 Робота конференції продовжилася за 17 секціями на факультетах. 

Джерело: СНУ ім. Лесі Українки


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel