Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
За зібрані іваничівськими школярами і педагогами гроші відремонтували автомобіль для фронту

Волонтери спільно з педагогами провели справжній урок патріотизму.

Фото Алли ЛІСОВОЇ.

За зібрані іваничівськими школярами і педагогами гроші відремонтували автомобіль для фронту

Адже війна триває...

Коли вам якось доведеться  побувати в Іваничівському навчально – виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія», вашу увагу обов’язково приверне меморіальна дошка в честь загиблого під час виходу з «Іловайського котла» бійця 51-ї бригади (тепер 14 ОМБр) Валерія Янчука. Це була його рідна школа...

Валерій Янчук загинув 25 серпня 2014 року… Фото twitter.com.
Валерій Янчук загинув 25 серпня 2014 року… Фото twitter.com.

   Її  605 вихованців й педагоги на чолі з директором Марією Шевчик не лише  свято бережуть пам’ять сучасних героїв, які поклали голови на Сході, а й постійно підтримують солдатів, котрі відстоюють нашу незалежність. У цьому навчальному закладі  проводяться різні акції, завдяки яким вдається збирати матеріальну допомогу в зону бойових дій, школярі з неабиякою ретельністю і любов’ю готують листівки, малюнки, пишуть листи солдатам. Останні такі посилочки отримали бійці у Великодні дні, за що вони висловили учням і вчителям велику вдячність.

Останні такі посилочки отримали бійці у Великодні дні, за що вони висловили учням і вчителям велику вдячність.

   Про це на урочистій імпровізованій лінійці, яка зібралася біля дороги в центрі Іваничів,  розповів волонтер, депутат Волинської обласної ради Валерій Курстак, який разом із своїм колегою, підприємцем Петром Сопронюком  прибув у школу з особливою місією.

Перед учнями та педагогами виступив волонтер Валерій Курстак.                                                             Фото Алли ЛІСОВОЇ.
Перед учнями та педагогами виступив волонтер Валерій Курстак. Фото Алли ЛІСОВОЇ.

 Вони продемонстрували учням і  педагогам автомобіль «Фольксваген Т- 4», відремонтований за їхні кошти, зібрані під час останньої шкільної ярмарки. Найбільше зусиль для збору коштів доклали учні 4-Б класу (класний керівник – Галина Дубина), 5-Б (класний керівник – Віта Раковець), 7-А класу (класний керівник - Світлана Парафін), 10 класу (класний керівник – Лариса Лойко) та інші.

   Це воєнне авто вже бачило запеклі бої, поранених і загиблих – сліди крові довелося довго відмивати в його салоні. Воєнний всюдихід потребував значного ремонту й оновлення, яке провели автослюсарі під керівництвом волонтерів. До речі, Петро Сопронюк відправив на фронт вже дванадцять автомобілів, які вкрай потрібні на передовій. Цей автомобіль буде служити в медроті танкового батальйону для перевезення поранених (дай Бог, щоб таких не було!) , він простий в експлуатації, має добру прохідність. 

Волонтери спільно з педагогами провели справжній урок патріотизму.
Волонтери спільно з педагогами провели справжній урок патріотизму.

 Петро Сопронюк відправив на фронт вже дванадцять автомобілів, які вкрай потрібні на передовій.

   Про велику потребу в зоні ООС в такому транспорті, воєнну службу розповів школярам їхній земляк, командир роти «Нічні тіні» 14-ї ОМБр Петро Нагайовський, який приєднався до щирих вітань. Його підтримали побратими – новопризначений керівник Іваничівського військкомату Олександр Кондисюк та учасники АТО з Павлівки Сергій Фіть та Вадим Матвійчук.

Військові символічно передали нові номерні знаки, під якими всюдихід поїде на Схід,  учню 8 – А класу Дмитру Галасу.

Представнику іваничівських гімназистів вручили номерні знаки від оновленого автомобіля.    Фото Алли ЛІСОВОЇ.
Представнику іваничівських гімназистів вручили номерні знаки від оновленого автомобіля. Фото Алли ЛІСОВОЇ.

 Школярі подякували   гостям за мирне небо, за мужність, героїзм і  подарували букети живих квітів.

Алла ЛІСОВА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel