Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як у громаді відзначали свято усіх мандрівників

Учасники отримали почесні дипломи.

Боратинська сільська рада.

Як у громаді відзначали свято усіх мандрівників

З нагоди Всесвітнього дня орієнтування (WOD – World Orienteering Day), на базі Боратинської школи організували ряд заходів з метою популяризації цього виду спорту

На старти вийшло близько 200 учасників різних вікових категорій – з 1 по 11 класи, повідомляється на сайті Боратинської сільської ради. Перша частина дійства відбувалася у спортивному залі, де учасники відпрацьовувати елементи спортивного орієнтування в конкурсі «Лабіринт». До слова, цей вид змагань проводиться у громаді досить часто, тому набув неабиякої популярності. Чимало охочих зібрав старт змагань за вибором, де учасникам за допомогою карти необхідно було віднайти контрольні пункти на території спорткомплексу та поблизу школи.

 Чимало охочих зібрав старт змагань за вибором, де учасникам за допомогою карти необхідно було віднайти контрольні пункти на території спорткомплексу та поблизу школи.

Поряд зі школярами у заходах брали участь і дорослі. Так вчитель біології Інна Гордовська у свій час була неодноразовим переможцем та призером обласних та Всеукраїнських змагань зі спортивного орієнтування. Медсестра дошкільного закладу «Сонечко» Алла Грицаєва в 1978 році в якості капітана туристської команди школи приймала участь в обласному туристському зльоті (до речі, боратинці тоді вперше брали участь в обласних змаганнях під керівництвом нинішньої директорки школи Мирослави Бойчун). А у вчителя молодших класів Василя Мудрика своя методика залучення учнів до туристсько-краєзнавчої роботи.  Як показує статистика, саме  його вихованців в подальшому найбільше у туристських гуртках. 

 

Отож свято орієнтування у школі вдалося. Усі спортсмени отримали диплом учасника Всесвітнього дня орієнтування. Сподіваємося, що у майбутньому ще більше людей долучатимуться до цього виду спорту та демонструватимуть блискучі результати.

До речі,  21 травня на центральній площі Луцька, біля драмтеатру, з 15.00 по 19.00 відбудуться заключні старти Всесвітнього Дня орієнтування, участь в яких можуть взяти усі охочі.

Віталій ГНАТЮК.

Telegram Channel