Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лауреат Шевченківської премії виступить у Локачах

Гарна нагода поспілкуватися.

Локачинська центральна районна бібліотека.

Лауреат Шевченківської премії виступить у Локачах

Письменник Мирослав Дочинець приїде на зустріч із читачами районної бібліотеки

У Локачинській районній бібліотеці пройде творча зустріч із українським письменником Мирославом Дочинцем, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 року — за романи «Криничар» та «Горянин. Води Господніх русел». Найпопулярніша його книга «Вічник».

 «Я живу серед своїх героїв, вони ведуть мене за собою та щоразу чогось вчать».

Письменник закінчив факультет журналістики Львівського університету. Заснував у Мукачеві видавництво «Карпатська вежа», в якому як головний редактор і директор підготував і видав упродовж п'яти років понад 100 видань. 

Одружений, має дітей, внуків. Вирощує фруктовий сад із близько 200 дерев, різні сорти винограду. Спорудив два будинки: один для сім'ї, а другий — для творчості. «Щоб час від часу усамітнюватися, писати там і бути ближчим до природи. А ще для того, щоб можна було приймати там своїх дітей і онуків».

Про свою творчість Дочинець каже таке: «Кожного разу, починаючи книгу, до кінця я навіть не знаю, чим вона закінчиться. Чесне слово! Я живу серед своїх героїв, вони ведуть мене за собою та щоразу чогось вчать. Тобто кожен роман — це конспект певного духовного піднесення».

Захід пройде 4 червня, о 11:00, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Telegram Channel