Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українець став чемпіоном Європи зі скелелазіння

Юний скелелаз із Кропивницького став чемпіоном світу і Європи

Спортивний комітет України

Українець став чемпіоном Європи зі скелелазіння

В італійському місті Меццоламбардо відбувся розіграш Кубку Європейських чемпіонів зі скелелазіння серед молоді та юніорів за програмою швидкість у «форматі Рекорд» на стіні заввишки 15 метрів

У престижних змаганнях взяли участь 86 найсильніших скелелазів Європи. Місто Кропивницький і область у складі збірної команди України представляв вихованець КДЮСШ № 1 обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та ФСТ «Динамо» Ярослав Ткач.

У складній боротьбі Ярослав Ткач був найшвидшим, виборов перемогу і став чемпіоном Європи.

У командному заліку збірна України посіла друге місце, поступившись тільки команді Іспанії.

Переможні виступи кропивницький скелелаз продовжив у французькому містечку Обена, де вперше проводився чемпіонат світу зі скелелазіння серед школярів за програмою швидкість,  складність, болдеринг та багатоборство. На змагання з’їхалися 56 спортсменів із чотирьох континентів світу, в тому числі збірна України у складі чотирьох спортсменів, серед яких був і Ярослав Ткач.

У змаганнях на швидкість Ярослав ткач став чемпіоном. За результатами кваліфікації в багатоборстві він фінішував другим. Фінальний раунд змагань серед восьми кращих спортсменів проходив у олімпійському форматі.

Спочатку три надважкі траси у змаганнях з болдерингу, потім три швидкісих забіги на трасі «рекорд» і заключні змагання на складність з однією трасою висотою 12 метрів.

За сумою зайнятих місць в кожному виді визначались результати в багатоборстві. Ярослав Ткач впевнено завоював звання чемпіона світу в особистих змаганнях. У командному заліку збірна України посіла друге місце, поступившись тільки команді Іспанії.

 Тренує юного скелелаза Микола Побережець.

 

Джерело: kr-rada
Telegram Channel