Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку студенти СНУ бігли «зелену» милю (Фото, відео)

Стартував забіг у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки..

Олександр ПІЛЮК

У Луцьку студенти СНУ бігли «зелену» милю (Фото, відео)

Мета акції – пропагування здорового способу життя, адже спорт, на думку організаторів, – ідеальний засіб гармонійного розвитку людини

31 травня активні студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки взяли участь у Всеукраїнському масовому заході «Студентська миля» – легкоатлетичному забігу на дистанцію 1610 м.

Забіг відбувся одночасно в усіх регіонах країни.

Організатори заходу – Спортивна студентська спілка України та Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Забіг відбувся одночасно в усіх регіонах країни.

 

 З вітальним словом до учасників заходу звернувся перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось: «Сьогодні гарна подія: ми біжимо «зелену» милю – 1610 м. Звичайно, від одного заходу ніхто не стане здоровішим, але це можливість привернути увагу до активного життя. Тому це має бути не закінченням фізичної активності цього тижня, а лише його початком. Закликаю, щоб нормою Вашого життя були заняття фізичними вправами. Тоді ми будете здоровими, веселими, гарно працюватимемо та навчатимемося».

Студентів, викладачів і працівників університету, які долучилися до забігу, привітав начальник Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Манахін. Олександр Миколайович побажав усім учасникам задоволення від пробігу, здоров’я, а також розповів, що 5 волинських студентів потрапили до збірної України і візьмуть участь у ХХХ Літній Універсіаді, яка відбудеться 2–15 липня в Неаполі (Італія).

 
Джерело: СНУ ім. Лесі Українки
Telegram Channel