Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На традиційному святі профтехосвіти смакували кулінарними шедеврами і не тільки

Олександр Савченко придбав сорочку, вишиту волинськими студентами.

ФОТО: Волинська ОДА

На традиційному святі профтехосвіти смакували кулінарними шедеврами і не тільки

Вже 19 рік поспіль на Волині викладачі та учні професійно-технічних закладів освіти збираються в обласному центрі, аби підбити підсумки роботи ПТО області. Цього року, в урочистостях взяли участь понад два десятки закладів. Виставка, майстер-класи та концерт в честь свята відбулися на Театральному майдані міста 30 травня

— Десь ми йшли не правильними орієнтирами , якщо профтехосвіта і загалом  "золоті руки" перестали цінуватись. Це те життєве, без чого обійтись не можна. Може бути чоловік академіком, талановитим інженером, але для сім`ї потрібні робочі руки. Тому ми повинні допомогти вам отримати ці знання і навички з відповідним обладнанням та робочими місцями. Натомість ваша справа – вчитись, – зауважив голова ОДА Олександр Савченко.

Ми маємо вісім міжнародних проектів. Зокрема, дванадцять  закладів активно беруть участь в німецькому та естонському проектах.  

До привітань учасників свята також приєдналась начальниця управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.

— Незворотний процес реформ професійно-технічної освіти у нас відбувається дуже активно. Ми маємо вісім міжнародних проектів. Зокрема, дванадцять  закладів активно беруть участь в німецькому та естонському проектах. Педагогічні працівники і учні навчаються та проходять стажування закордоном. Сьогодні держава вкладає багато коштів в професійну освіту і тому ми дуже сподіваємось, що й надалі будемо зменшувати кількість професійних закладів, але збільшувати кількість учнів та матеріально технічну базу, – повідомила головна освітянка області.

Насамкінець Олександр Савченко переглянув вироби усіх учасників ярмарку та майстер-класи професійного спрямування, посмакував кулінарними шедеврами та придбав сорочку, вишиту волинськими студентами. Окрім того, він поспілкувався з керівниками навчальних закладів та поділився власним досвідом, йдеться на сайті облдержадміністрації.

Telegram Channel