Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Ми вже і так багато втратили, зволікаючи з об’єднанням громад»

Валерій Дунайчук, голова Камінь-Каширської РДА, розповів про проблеми децентралізації в районі.

Фото з Фейсбука

«Ми вже і так багато втратили, зволікаючи з об’єднанням громад»

Так сказав голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук із приводу вирішення питання децентралізації в районі

Ми зателефонували очільнику виконавчої гілки влади Камінь-Каширщини і поцікавилися, про що говорили під час круглого столу з участю керівництва району, міського та сільських голів, депутатів різних рівнів, експертів, який відбувся цими днями. За словами Валерія Савовича, в об’єднану територіальну громаду із центром у Камені-Каширському за перспективним планом мають увійти 6 сільрад — Клітицька, Раколісівська, Осівецька, Грудківська, Видертська і Ворокомлівська. Крім того, є вже рішення з приводу приєднання до цієї громади і Полицької сільської ради. Ось це питання вкотре й розглядалося. Але кінцевого результату так і нема.

За роки, упродовж яких в Україні впроваджується реформа децентралізації, і так багато втрачено. До нас уже б надійшли десятки мільйонів субвенції.

З приводу того, за чим у першу чергу затримка, голова райдержадміністрації сказав:

За небажанням міського голови Каменя-Каширського Василя Бондара. — Я про це вже не раз говорив і залишаюся на своїй думці. Вів заявляв і заявляє, що «не буде створювати проблем для міста», іншими словами — не бажає, щоб райцентр ділився коштами із селами, які увійдуть в ОТГ.

За словами Валерія Дунайчука, наступного вівторка за рішенням депутатів міської ради має відбутися позачергова сесія, на якій знову розглядатимуть це питання. Його точка зору однозначна:

- Не можна більше зволікати. За роки, упродовж яких в Україні впроваджується реформа децентралізації, і так багато втрачено. До нас уже б надійшли десятки мільйонів субвенції.

На жаль, на Камінь-Каширщині поки що є лише одна — Гуто-Боровенська ОТГ. Нагадаємо, що добровільне об’єднання, згідно із законодавством, має завершитися до 2020 року.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel