Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Камінь-Каширщині 67 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Дітям – належні умови життєдіяльності

Камінь-Каширська РДА

На Камінь-Каширщині 67 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Як піклуються про дітей у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу та який соціально-психологічний клімат панує в цих сім’ях – питання, котрі розглянули сьогодні у Камінь-Каширській райдержадміністрації учасники апаратної наради

– На первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 67 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 40 дітей проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, 10 – перебувають у Головненській ЗОШ-інтернаті, 13 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а стосовно ще 4-х дітей, позбавлених батьківського піклування, триває підготовка документів на призначення опіки, – зазначив у ході свого виступу начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Степан Сидорчук. – У районі, зокрема, 54 дитини вищеназваної категорії. Так, 16 дітей виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 4 дітей досягли повноліття, але продовжують своє перебування у прийомній сім’ї, позаяк навчаються. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації.

У цілому діти проживають у комфортних умовах, батьки дбають про розвиток здібностей та інтересів дітей, про їхнє змістовне дозвілля.

За словами Степана Степановича, фахівці систематично проводять візити в дані сім’ї. У цілому діти проживають у комфортних умовах, батьки дбають про розвиток здібностей та інтересів дітей, про їхнє змістовне дозвілля. Тож загалом мікроклімат у цих сім’ях – позитивний. Особлива увага приділяється також оздоровленню, захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Telegram Channel