Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Замість газонокосарок – вівці

Корисна і цікава новація.

AgroNews.

Замість газонокосарок – вівці

Мерія Мадрида (Іспанія) цієї зими «найняла» отару з 500 овець, які з квітня почали доглядати за газонами в парку Каса-де-Кампо

Кожен день отара відправляється в парк і пасеться на певному місці, на наступний день пастух відводить овець вже на наступну ділянку. Так як площа парку більше 1,7 тис. га, 500 овець встигають підтримувати порядок на всій території і при цьому є вдосталь. Про це з посиланням на «Євро Пульс», розповідає портал AgroNews.

Вівці не тільки їдять молоду травичку, вони підгризають і стару суху траву, і навіть гілки. Таким чином вони ще й знижують ризик пожежі, зазначає адміністрація парку.

 Ще одне завдання овець (і їх пастухів) – знайомити городян з сільським життям.

Ще одне завдання овець (і їх пастухів) – знайомити городян з сільським життям. Вівці вже полюбилися мадридським дітям, а пастухи розповідають про цих тварин всім бажаючим і дозволяють їх гладити.

Пасуться в Каса-де-Кампо вівці – досить рідкісної породи Rubia del Molar, виведеної в Іспанії. Їх постійне місце проживання – в господарстві, яке знаходиться приблизно в 110 кілометрах від Мадрида. В середині червня, коли в місті почнеться сильна спека, вони відправляться на рідну ферму і повернуться в Мадрид в середині жовтня.

Telegram Channel