Невже в Україні настане «салова криза»?
В Україні може повністю припинитися виробництво сала, оскільки у свиней з кожним роком стає менший сальний прошарок
Про це в коментарі ГолосUA повідомив національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Олександр Ревнивців, інформує портал AgroNews.
«Я вивчаю цю проблему і можу сказати, що в Україні через кілька років може зникнути як національний продукт сало. Це пов’язано з тим, що термін вигодовування свиней на приватних підприємствах скоротився до 8 місяців, і цього недостатньо для вирощування великого прошарка сала, свині худнуть», – говорить експерт.
«Це пов’язано з тим, що термін вигодовування свиней на приватних підприємствах скоротився до 8 місяців, і цього недостатньо для вирощування великого прошарка сала, свині худнуть», – говорить експерт.
Oлександр Ревніцев додав, що на терміни вигодовування свиней впливає негативна ситуація з поширенням АЧС.
«Знаючи про загрозу АЧС, виробники намагаються скоротити терміни вигодовування. У той же час, в домогосподарствах, де свиней вирощують не на продаж, строк вигодовування триває до 2 років. Сальний прошарок в цьому випадку виходить великий», – сказав національний консультант ФАО.