Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що робити, коли правоохоронці шукають вибухівку?

У Луцьку почастішали неправдиві повідомлення про мінування

Сектор комунікації поліції Волинської області

Що робити, коли правоохоронці шукають вибухівку?

Про це 5 червня, під час брифінгу, розповів Сергій Козак, т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області

У заході також взяли участь Андрій Литвин, заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області, Володимир Солоненко, начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області та Ігор Заболотний, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області.

«За чотири дні до поліції надійшли повідомлення про начебто замінування 80 різноманітних об'єктів у Луцьку. Інформація не підтвердилася, вибухонебезпечних речовин і предметів не виявили», – повідомив Сергій Козак, т.в.о начальника ГУНП у Волинській області. 

Правоохоронці звернулися до громадян дотримуватися порядку під час евакуації, брати з дому найнеобхідніші речі - документи, гроші та одяг за сезоном. Також поліція просить невідкладно повідомляти за номером служби «102» про виявленні підозрілі предмети та людей.

За його словами, за п'ять місяців минулого року в поліції Волині зареєстрували три повідомлення про замінування. У всіх випадках осіб котрі здійснили завідомо неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян встановили, досудове розслідування кримінальних проваджень завершили й обвинувальні акти скерували до суду. Також Сергій Козак повідомив, що основна кількість електронних листів із повідомленнями про неправдиві замінування надходить із серверів, які розміщенні на території Російської Федерації, що значно ускладнює можливість притягнення правопорушників до відповідальності, а цілковите блокування сервісу завдасть шкоди іншим порядним користувачам, інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

«Це - не наша примха. Ми зобовязанні реагувати на всі повідомлення про загрозу безпеці громадян», - наголосив начальник вибухотехнічного відділу.

Правоохоронці звернулися до громадян дотримуватися порядку під час евакуації, брати з дому найнеобхідніші речі - документи, гроші та одяг за сезоном. Також поліція просить невідкладно повідомляти за номером служби «102» про виявленні підозрілі предмети та людей. Заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області, Андрій Литвин, повідомив, що за усіма фактами про завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від двох до шести років позбавлення волі.

Начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Ігор Заболотний, закликав громадян ставитися до цієї проблеми із розумінням та прислухатися до вимог поліції.

Telegram Channel